Верифицирано

Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики.

14:49 Jun 28 2021 Скопје

Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики. Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики.
Опис
Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики, забележувајќи говор на омраза кон жените како полова категорија, како и припадниците на ромската етничка заедница.
Повеќе податоци
Кривични дела: Излагање на подбив на македонскиот народ и припадници на заедниците,Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Говор на омраза

13:27 Jun 03, 2014

Скопје, 0 Kms

ЛГБТИ - Хелсиншки

02:01 Jun 28, 2023

Скопје, 0 Kms

Парада низ Скопје

19:41 Jun 24, 2023

Скопје, 0 Kms

Грозоморно убиство во Кочани

15:16 Sep 25, 2023

Скопје, 0 Kms