Верифицирано

Govor na omraza kon LGBTQ+

22:11 Jul 7 2021 Скопје

Опис
Na facebook grupata makedonski patriotski forum beshe objaveno vest od nasilstvoto vo Tbilisi- R. Gruzija vrz LGBTQ+ kade shto clenovite vo svoite komentari povikuvaa i gi podrzuvaat nasilstvoto kon LGBTQ+ vo Severna Makedonija
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0