Верифицирано

Не е руска пропаганда, народот ги мрази северџаните

19:26 Apr 10 2022 Скопје

Не е руска пропаганда, народот ги мрази северџаните
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter, од страна на твитер профилот @cherga_omnes нотиран е говор на омраза поврзан со испишувањето на воени симболи во Битола, со кој се врши кривично дело „Одобрување на геноцид и воени злосторства“. Овој чин, предизвика реакција на социјланите мрежи, каде што голем дел од корисниците застана во одбрана на овој чин. Оваа твитер објава е само една од таквите. Имено, @cherga_omnes споделувајќи ја веста објавена од ТВ Телма, додава: „не е руска пропаганда бе ретардирани,
Едноставно народот ве мрази вас северџаните“ со што шири говор на омраза врз основа на политичка припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0