Верифицирано

Слуги одродени

15:25 May 20 2022 Скопје

Слуги одродени
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. На 17.05.2022 твитер профилот @goli_otok споделил твит во кој пишува „Срушивме режим со пенкало. Буквално“ и слика од голем граѓански протест во 2017 година, организиран од припадниците на Шарената Револуција и поддржан од СДСМ. На овој твит испишани се низа на коментари и ре-твитови исполнети со говор на омраза, како што се следниве: „мамето ваше предавничко“, „Море голи оток само за вас изроди“, „слуги одродени...“, „на одродената секта од сдс директно погреб ќе и направиме овој пат“ и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0