Верифицирано

Библија за педери

13:29 Jun 22 2022 Скопје

Библија за педери
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. Твитер профилот @_______vertigo го има објавено следниов твит: „Еве во САД евангелиска црква има Библија за хомосексуалци. Библија за ПЕДЕРИ!
Лек против повраќаницава што ми надојде?“, со што шири говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0