Верифицирано

По телевизии само шиптарана се пењави

19:43 Apr 6 2023 Скопје

Опис
На ден 06.04.2023 година, во 19:43 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност и политичка припадност од профилот @_______vertigo. Во твитот пишува „По телевизија освен ољо циганот и димче татарот сѐ друго шиптарана на функции се пељави по микрофони“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0