Верифицирано

Коментар за изградба на Коридор 8: Со ваши пари им прават пат на шиптарите

17:41 Apr 4 2023 Скопје

Опис
На ден 04.04.2023 година, во 17:41 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност @history_inertia. Во твитот пишува „на ШИПТАРИТЕ им прават пат со ВАШИ ПАРИ ! овие гадови“, а се однесува на изградбата на Коридорот 8.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0