Верифицирано

Вистинските педери се стварно настрани и тоа е психичко пореметување

08:06 Apr 22 2023 Скопје

Опис
На ден 22.04.2023 година, во 08:06 часот е објавен говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет, како коментар од твитер профилот @Jovanovski_mk. Во твитот пишува „Вистинските педери се стварно настрани и тоа е психичко пореметување, значи природна појава, останатите 90% се за жал изманипулирани црепови подлегнати на пропаганда, таргетирани луѓе што имале карактерна слабост и подлегнале на глупости“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0