Верифицирано

Има нешто крипи и морбидно во возрасен човек што ги подржува педерите

15:40 May 1 2023 Скопје

Опис
На ден 01.05.2023-та година, во 15:40 часот, регистриран е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет од твитер профилот @Viktor_Stevich, во кој пишува „Има нешто крипи и морбидно во возрасен човек што ги подржува педерите и генерално цела таа воук идеологија. Не знам што е, ама е крипи. Возрасен човек треба да е конзервативец!“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Говор на омраза

13:27 Jun 03, 2014

Скопје, 0 Kms

ЛГБТИ - Хелсиншки

02:01 Jun 28, 2023

Скопје, 0 Kms

Парада низ Скопје

19:41 Jun 24, 2023

Скопје, 0 Kms

Грозоморно убиство во Кочани

15:16 Sep 25, 2023

Скопје, 0 Kms