Showing Reports From Feb 12, 2012 to May 01, 2023 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
21-25 of 1897 Reports

Педери, лезбејки и транссексуалци се народ што нема реални проблеми 0 Verified

09:30 Apr 11, 2023

На ден 11.04.2023 година, во 09:30 часот е објавен говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет од твитер профилот... More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза страна БЕБо 0 Verified

20:38 Apr 09, 2023

09.04.2023 Социјални мрежи анонимна фб страна Бебо Говор на омраза спрема една од активистките кои беа присутни на маршот за жени по повод 8... More Information » « Less Information

Скопје

Сите Татари на бесилка ќе одат 0 Verified

17:33 Apr 09, 2023

На ден 09.04.2023 година, во 17:33 часот е објавен говор на омраза врз основа на национална припадност како коментар од твитер профилот @user288418.... More Information » « Less Information

Скопје

Татари ќе ве бесиме, смрт за Вулгаристан 0 Verified

02:51 Apr 09, 2023

На ден 09.04.2023 година, во 02:51 часот, е нотиран е говор на омраза поради различна национална припадност од твитер профилот @user288418.... More Information » « Less Information

Скопје

Ќе увезуваме од Бангладеш, а циганите уште ли ќе ги раниме? 0 Verified

19:27 Apr 07, 2023

На ден 07.04.2023 година, во 19:27 часот, објавен е говор на омраза врз основа на социјално потекло, како коментар од твитер профилот @DomobranMKD.... More Information » « Less Information

Скопје

21-25 of 1897 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1897 0.46 96.68%