Showing Reports From Feb 12, 2012 to Mar 23, 2023 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 1833 Reports

ГОВОР НА ОМРАЗА НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ 0 Verified

10:16 Mar 23, 2023

во пост во тв сител,на фацебок постирано беше вест за реформите во правосудство, каде имаше коментар против Албанската етничка заедница од профил... More Information » « Less Information

Кичево

Недоличен коментар/ 6 0 Verified

10:15 Mar 23, 2023

На социјалната мрежа Facebook, на објава од порталот Струмица денес може да видиме коментар напишан од профилот: Endopi Macedonia кои користи... More Information » « Less Information

Струмица

Говор на омраза на твитер-свињо шиптарска 0 Verified

20:25 Mar 22, 2023

На ден 22.03.2023 во твитер профилот под псевдоним Марга и Banani Bruno промовирале и поттикнувале говор на омраза спрема граѓаните од албанска... More Information » « Less Information

Твитер

Говор на омраза на социјални мрежи за Васил Хаџиманов 0 Verified

10:10 Feb 22, 2023

Поттикнување говор на омраза поради родов идентитет. ФБ Страната „Преземи одговорност“ користи друга ФБ страна „Женски домакински... More Information » « Less Information

Скопје

говор на омраза на твитер профил 0 Verified

20:20 Feb 21, 2023

Во овој случај твитер профилот под псевдоним Марга промовира и поттикнува говор на омраза спрема граѓани од албанска националност нарекувајќи... More Information » « Less Information

Скопје

1-5 of 1833 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1833 0.45 96.56%