Верифицирано

Шиптарски у илирида

19:28 Jul 27 2020 Тетово

Шиптарски у илирида Шиптарски у илирида
Опис
На фејбсук фан страната на Унија на млади сили ВМРО ДПМНЕ Тетово, партиските активисти имаат објавено слика каде се собрани од некои партиски активности.
Едно машко лице и се обраќа на другото женско лице во коментари со зборовите ,, Симона Иванова ќе пушташ ти с'лзе кој ќе ти уча децата шиптарски у илирида, освен ако не си од обратните па да не му се секираш за наследници.’’
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Фејбсук страна на Унија на млади сили Тетово
Јавен настан: Собири
Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите: Шиптарски у Илирида

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

говор на омраза по етничка основа

11:19 May 30, 2014

Тетово, 0 Kms

Говор на омраза

11:30 Jun 18, 2014

Тетово, 0 Kms

Govor na omraza poradi politicka pripadnost

13:03 Sep 20, 2016

Тетово, 0 Kms

Govor na omraza koj go siri t.n.Hristijansko bratstvo

13:47 Jul 25, 2018

Тетово, 0 Kms

Смрт за каури

20:27 Feb 13, 2020

Тетово, 0 Kms