Верифицирано

Говор на омраза

11:30 Jun 18 2014 Тетово

Говор на омраза
Опис
На влезот во градот Тетово, од двете страни на патот има ѕидови каде редовно се исцртуваат графити. Неколку графити се со навредлива содржина, а другите содржат политички пораки, кои се останати од предизборието. Графитите „Смрт за Шиптари“ и „Смрт за Каури“ ги забележав испишани неколку пати. Успеав да направам една фотографија, а ќе се обидам да направам и други фотографии. Графитите си стојат и никој не реагира на нив, во однос на нивно отстранување или префарбување на јавниот простор.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите: Графити со содржина „Смрт за Шиптари“ и „Смрт за Каури“.

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

говор на омраза по етничка основа

11:19 May 30, 2014

Тетово, 0 Kms

Govor na omraza poradi politicka pripadnost

13:03 Sep 20, 2016

Тетово, 0 Kms

Govor na omraza koj go siri t.n.Hristijansko bratstvo

13:47 Jul 25, 2018

Тетово, 0 Kms

Смрт за каури

20:27 Feb 13, 2020

Тетово, 0 Kms

Fu*ck MKD !

19:23 Mar 21, 2020

Спортски центар Тетово, 0 Kms