Верифицирано

педеришта едни нема место за вас во МК

15:40 Jun 15 2020 Прилеп

педеришта едни нема место за вас во МК
Опис
На фејсбук страна на порталот маркукуле.мк нотиран е говор на омраза насочен кон потпаролот на СДСМ - Костадинов. Порталот го има споделено статус на носителот на листа на ВМРО - Дурловски. Во еден од коментарите се вели: „Абе коки не знаев дека си педер кај нас изреката е со кого си таков си марс педериста едни надвор од мк нема место тука за вас да ви го нап*ка магарето од Кенан“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0