Верифицирано

Северџаните еден по еден ќе летаат во Вардар

11:39 Jul 7 2022 Скопје

Северџаните еден по еден ќе летаат во Вардар
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter, поконкретно на твитер профилот „Циклон Б за Северџани“(@jkjgdddcccvbhji), кој преку својот твит кој гласи: „Северџани, маму Ви јебам, се ова е заради Вашиот плиток мозок и продаден газ за 300 евра плата. Молете се Вашата крвничка власт да не исценира убиство на невин, мирен и чесен Македонец, пошто сите ќе Ве фрлам у Вардар, еден по еден.“ шири говор на омраза врз основа на политика припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0