Верифицирано

За ситни пари се продаде девојчето

11:54 Aug 12 2022 Скопје

За ситни пари се продаде девојчето
Опис
Нотран е говор на омраза на социјалната мрежа @Facebook, поконкретно на фејсбук страната на ТВ Сител (@sitelmk). Говорот на омраза е насочен кон младата пејачка Антониа Гиговска и истиот е поврзан со нејзиниот настап на прославата по повод годишнита од Рамковниот договор. ТВ Сител на нивната фејсбук страна ја објавиле веста дека Антониа ќе пее на прославата, а коментарите на таквиот пост се исполнети со говор на омраза и навреди. Дел од коментарите се следниве: „бедно за ситни пари се продаде девојчето“, „бесилка за северџани“, „продадена душа“, „ороспија, треба да ја поделиме на два дела...“, „на оваа гнаса ќе и заврши кариерата...“ и тн.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0