Верифицирано

Шиптарана маме ни ебаа се отепаа од крадење

22:28 Apr 6 2023 Скопје

Опис
На ден 06.04.2023 година, во 22:28 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка припадност од профилот @StojkoGolemiot. Во твитот пишува „Капиталните инвестиции му ги зеде нежњи на Бочварски. Колбасот си даде оставка сега и ЕСМ ќе им го земат. Шиптарана маме ни ебаа се отепаа од крадење и со наши пари ќе не купат. Од ова држава поќе не бива.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0