Верифицирано

Проклети и Проколнати да бидете фашист комуњари & шиптар терористи

11:22 Jan 22 2024 Прилеп

Проклети и Проколнати да бидете фашист комуњари & шиптар терористи
Опис
На ден 22.01.2024 година, во 23:22 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа и политичка припадност/политичка ориентација, како фејсбук објава од профилот @petkovikmitko. Во објавата пишува: „Проклети и Проколнати да бидете фашист комуњари & шиптар терористи, ја уништивте Македонија! Во уста да ви уринирам... Не, не ги бранам вмро'вчињата, требаше и мораше тие да ја одбранат Македонија која преживеала секакви Супер војски во историјата но никогаш немаше порано толку многу одроди и пасивни +200.000 пи*ки кој гледаа од страна и ништо не правеа. Да ви се посерам на UK, EU, USA и целиот останат ПроЗападен отпад кој активно работи на уништување, етничко чистење на православните граѓани во Македонија бранејќи криминалци и терористи во влада на Севернава депонија, зошто форсирате терорист како командант Форина / Џафери за премиер? Проверете ги картите пред WW2 и после... ќе видите практично истите земји се во Европска Унија + уште неколку скинати ку*тони МАКЕДОНИЈА е на погрешната страна, освен шиптар балистите, нема ништо заедничко со наци фашистичка Европа во која членуваат Гејлада, Татарија... Бев за Европска Унија но ни под разно под овие услови, премногу е висока цената која треба да се плати и ако некој сака мој глас на избори, МОРА во нивната програма да видам ПОНИШТУВАЊЕ на Охридски, Преспански и сите ку*вини договори на штата на Македонија и Македонскиот народ“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 40 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0