Верифицирано

Ова е првпат Албанец да се најде на чело на македонската влада

20:32 Jan 26 2024 Скопје

Ова е првпат Албанец да се најде на чело на македонската влада Ова е првпат Албанец да се најде на чело на македонската влада
Опис
На ден 26.01.2024 во 8:32 pm на Фејсбук од страна на порталот Makfax е објавен пост со наслов: „ Ова е првпат Албанец да се најде на чело на македонската влада “ и се забележани коментари со говор на омраза врз основ на етничка и политичка припадност

Kazimierz Jankowski
REDENTISTITE TERORISTI I UCKOVCI PREDAVNICITE ANTI MAKEDONSKI GI NAZNACIJA PREMIJER

Mile Premetarski
DEZERTER I STOKA SEVERDZANSKA ..... IZRODI
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Makfax

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0