Верифицирано

Беким Незири на слобода, Апелациониот суд му го укина куќниот притвор

19:21 Jan 26 2024 Скопје

Беким Незири на слобода, Апелациониот суд му го укина куќниот притвор Беким Незири на слобода, Апелациониот суд му го укина куќниот притвор
Опис
На ден 26.01.2024 во 7:21 pm на Фејсбук од страна на порталот Sloboden Pecat е објавен пост со наслов: „ Беким Незири на слобода, Апелациониот суд му го укина куќниот притвор “ и е забележан коментар со говор на омраза врз основа на политичка припадност

Mite Veljanovski
Siptarite sto da napravat zlodelo pak se na sloboda i aj sega so koj ce pravis drzava sto ja izgubivme
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Sloboden pecat

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0