Верифицирано

Да стане Гоце со дружината сите до еден ќе ве стрела

14:21 Jan 29 2024 Струмица

Да стане Гоце со дружината сите до еден ќе ве стрела Да стане Гоце со дружината сите до еден ќе ве стрела
Опис
На ден 29.01.2024 година, во 14:21 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како коментар на фејсбук објава од профилот @geko.ristov. Во коментарот на објавата пишува:„Проклети ПРЕДАВНИЦИ ни ја уништија Македонија, да стане Гоце со дружината сите до еден ќе ве стрела ич око нема да му трепне, луѓе гинеле за да имаме држава, дојдоа некојси усрани гомнари уништија се“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 30 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0