Верифицирано

Комуњар шиптар за пусти пари

20:07 Mar 8 2024 Скопје

Комуњар шиптар за пусти пари
Опис
На ден 08.03.2024 година, во 20:07 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, политичка припадност и родова основа и сексуална ориентација, како фејсбук објава, од профилот @trajco.mitrov.5. Во објавата пишува: „Вие од инфомакс на чело со Александар педерчето се вртите како сончогледот што се врти према сонцето можете слободно говна да јадете само не ми е јасно од момчето со брадулчето до вчера беше вмровец сега стана... комуњар шиптар за пусти пари абе копиле расипано за такви луѓе нема место во цивилизирано општество остани тоа што си ако не ти се допаѓа некој немој да се дружиш но остани... човек.. сега ти си посерко лајнар“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0