Верифицирано

'' ke gi stigne makedonskata kletva ''

18:04 Feb 13 2019 Скопје

Опис
На ден 13.02. (Среда) 2019 година, поради настанатата трагична несреќа на автопатот Скопје-Тетово, социјалните медиуми ги пренесуваа информациите за жртвите и повредените.
При објава на Сител Телевизија за известување за несреќата , е напишан коментар со говор на омраза спрема родителот на еден од загинатите , но и спрема останатите.
Коментарот точно гласи : '' Ajdeee airlija neka e mozebi ke rece nekoj deka e necovecki ama site do eden ke gi stigne makedonskata kletva ke platite za site dusevni bolki sto ni gi nanesovte duri sega ke sfati toj pratenik kolku mu vredat parite sto gi zel da ja rasprodava tatkovinata a se nadevam deka mnogu brzo ke osetat na svoja koza i site pratenici i politicari do koska ke gi zaboli za najmiloto ! ''
Коментарот е напишан истиот ден, од страна на лицето Трајан Косето Ритески, на фејсбук потпишан Trajan Koseto Riteski
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0