Верифицирано

Диво племе со нехристијански имиња

18:56 Feb 10 2020 Скопје

Диво племе со нехристијански имиња
Опис
Миленко Неделковски на својот ФБ профил повторо напиша статус постевен на филмот Медена земја. Во статусот шири говор на омраза кон нехристијанското население како што вели тој, што е неписмено, небањато и со шалвари што не долкува на македонците како библиски народ и војсководци, освојувачи на светот. Во коментарите на постот пак има исто така доволно говор на омраза, но и говор на омраза насочен спрема него.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0