Верифицирано

Од Сојузот на Ромите лажеле за Амди Бајрам – поциганска работа здравје

14:08 Oct 25 2020 Скопје

Опис
На ден 25.10.2020-та година, во 14:08 часот е нотиран говор на омраза поради социјално потекло/етничка припадност, објавен од твитер @EmilijanoJ. Во постот пишува „од Сојузот на Ромите лажеле дека Амди Бајрам ќе биде погребан во Алејата на великаните. Поциганска работа здравје.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Говор на омраза

13:27 Jun 03, 2014

Скопје, 0 Kms

ЛГБТИ - Хелсиншки

02:01 Jun 28, 2023

Скопје, 0 Kms

Парада низ Скопје

19:41 Jun 24, 2023

Скопје, 0 Kms

Почитичка основа говор на омраза

21:33 Feb 26, 2024

Скопје, 0 Kms