Верифицирано

Геј парада како „приоритет“

14:48 Jun 14 2022 Скопје

Геј парада како „приоритет“
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter. Говорот на омраза е поврзан со месецот на гордоста. Твитер профилот @indig05alpha на својот твитер во твит ја коментира моменталната состојба во државата, правејќи несоодветна паралела, со што предизвикуваа омраза кон заедницата која ја организира парадата на гордоста. Твитот гласи: „Инфлацијата до космосот, протести нема, ама затоа ќе имаме геј парада. Приоритети.“. Ваквиот твит е ре-твитнат над 10 пати, истиот беше во најчитани твитови на @Time.mk, a на истиот се испишани и неколку коментари кои содржат радикална содржина: „Само Шри Ланка - сценарио е спасот. Штета немаме луѓе за тоа.“, „ тешки времиња се стварно кога треба жени да иницираат машки работи“ и т.н.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN -3