Верифицирано

ПРЕТЕПАНИ ЛГБТИ Активисти на Еуропрајд

11:22 Sep 18 2022 Скопје

Опис
На платформата фејсбук на порталот think.mk е објавен пост со теденциозна фотографија која има зе цел да шири и да предизвика омраза кон припадниците на ЛГБТИ заедницата.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0