Верифицирано

Говор на омраза на социјални мрежи за Васил Хаџиманов

10:10 Feb 22 2023 Скопје

Говор на омраза на социјални мрежи за Васил Хаџиманов Говор на омраза на социјални мрежи за Васил Хаџиманов
Опис
Поттикнување говор на омраза поради родов идентитет. ФБ Страната „Преземи одговорност“ користи друга ФБ страна „Женски домакински муабети“ каде во главно членуваат мајки за да поттикне омраза и дискриминација спрема музичарот Васил Хаџиманов поради начинот на кој изгледа и е облечен, според нивните критериуми толкувајки го како перверзија. На објавата има коментари исто така со говор на омраза „Чудовиште“ и слично.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0