Верифицирано

За шиптарите кога ќе пукаат балетанкаскопјаните не се замараат

19:38 May 1 2023 Скопје

Опис
На ден 01.05.2023 година, во 19:38 часот, е нотиран е говор на омраза поради различна етничка припадност од твитер профило@BlazoElixir. Во твитот пишува „За шиптарите кога ќе пукаат балетанкаскопјаните не се замараат, а егодоларик пукал сите се потресени. Скопјаните се најголеми гадинки што дишат меѓу нас. Мали малициозни гадинки.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0