Верифицирано

Педерите и предавниците ќе си останат такви

21:10 Jul 4 2023 Скопје

Опис
На ден 04.07.2023 година, во 21:10 часот, објавен е говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет и политичка припадност од профилот @Nagasakiakiaki. Авторот пишува „ВМРО БИЛО И ЌЕ БИДЕ, И СО СЕДИШТЕ И БЕЗ СЕДИШТЕ. А ПЕДЕРИТЕ И ПРЕДАВНИЦИТЕ БИЛЕ И ОСТАНАЛЕ ПЕДЕРИ И ПРЕДАВНИЦИ“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0