Верифицирано

Ја преворивте Македонија во дувло на педери, наркомани

12:18 Jul 15 2023 Скопје

Опис
На ден 15.07.2023 година, во 12:18 часот, објавен е говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет и политичка припадност од профилот @LaureAtka_ta. Во твитот пишува „Што ќе каже на темата мафијашки убиства во севернатанамајкамугосподинот Џабир мМемеди такозвани Џабир Дерала?! Ја преворивте Македонија во дувло на педери, наркомани, мафијаши и убијци! Земја да нема кај да ве легнат, гадови!“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0