Верифицирано

Сите шарни куртони и педери како тебе после 8 ми Мај ќе дудлате Н

20:10 Mar 7 2024 Скопје

Опис
На ден 07.03.2024 година, во 20:10 часот е објавен говор на омраза врз основа на политичка припадност и сексуална ориентација и родов идентитет како коментар од твитер профилот @Nepodmitliviot1. Во коментарот пишува „Сите шарни куртони и педери како тебе после 8 ми Мај ќе дудлате, а последен тендер ќе ви е набавка на лубриканти“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Повикување и поттикнување дискриминација
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0