Верифицирано

Белви

15:10 Mar 31 2024 Скопје

Белви Белви Белви Белви Белви Белви Белви
Опис
На ден 31 март ТВ Телма на својата фејсбук страница објави дека девојката Ени е пронајдена кај хотелот Белви и дека е во добра состојба. Во најголем дел од коментарите може да се забележи дека мажи коментираат дека девојката отишла да има сексуални односи во хотелот дека другарка и е лоша што и ја запре забавата итн. На овој начин се омаловажува достоинството на девојката и се шират дезинформации.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Телма
Дали пријавивте на друго место?: Не пријавив на друго место

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0