Верифицирано

ШИПТАРСКИ СЛУГИ СЕВЕРНИ Гнасни

08:27 Apr 29 2024 Прилеп

ШИПТАРСКИ СЛУГИ СЕВЕРНИ Гнасни ШИПТАРСКИ СЛУГИ СЕВЕРНИ Гнасни
Опис
На ден 29.04.2024 година, во 08:27 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност и политичка ориентација, како коментар на фејсбук објава, од профилот @ljupco.puteski. Во коментарот на објавата пишува: „ШИПТАРСКИ СЛУГИ СЕВЕРНИ Гнасни Не Уништивте Готови Сте Умре Животот За Сите Како Не Цркна ТОГАШ Од Короната Да Не Ги Гледаш Маките Што Ви Идат Живи Нелујѓе Ќе Јадиме Пусто Име Северно Ќе Ви Остани Мало Тесно Ќе Ви Биди Идризово Разликата Од Кама Сутра До Кутра Сама Ти Не Ја Знајш Ама Че Ја Дознајш За Брзо Време МРШШШ“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0