Верифицирано

Се собрале педери и лезбејки и урлаат за еднаквост

10:35 Feb 28 2019 Скопје

Опис
На ден 28.02.2019-та година, во 10:35 часот, на твитер профилот на @Toto29929600, авторот упатува хомофобична порака предизвикана од лажната вести за измените на Законот за антидискриминација, наведувајќи дека “се собрале 20 педери и лезбејки и тие урлаат за еднаквост“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0