Верифицирано

'' Се повеќе џандари и шиптари се педери ''

19:30 Jul 17 2019 Скопје

Опис
На ден 08.07 (Понеделник) 2019 година,на фејсбук на профил Добро утро Македонци е напишана објава со говор на омраза по повеќе категории : поради пол , род, етничка припадност, и сексуална ориентација и родов идентитет.
Објавата гласи :
'' Се пие дека се повеќе џандари и шиптари се педери''
Под текстот на објавата има и прикачено слика со алкохолен пијалок '' Златен Даб''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0