Верифицирано

Жените шиптарки пијат макијато, мажите шиптари пијат ni ekspres

10:00 Aug 27 2020 Скопје

Опис
На ден 27.08.2020-та година во 10:00 часот, на твитер профилот @astralharvest21 е забележан говор на омраза поради етничка припадност. Во твитот пишува „Од сабајле сите жени шиптарки пијат макијато, а мажите шиптари ni ekspres.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0