Верифицирано

Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ.

19:08 Jul 12 2021 Скопје

Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ. Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ.
Опис
Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ, користејќи го терминот шиптари.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0