Верифицирано

15% шиптари ни ја водат државата

15:22 May 11 2020 Скопје

15% шиптари ни ја водат државата
Опис
Интернет порталот 365.мк објави вест на нивната официјална фејсбук страна поврзана со одлуката на ИВЗ за отварање на џамиите. Следствено, како и на сите други вести од овај вид, коментарите изобилуваат со говор на омраза, како: „абе 15 посто шиптари ни ја водат државата што прават северо јатци“, „а македонцие ќе се казнуваат“..
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0