Верифицирано

Говор на омраза во врска со кампањата на МРТ за секуална ориентација

13:13 Apr 21 2021 Скопје

Говор на омраза во врска со кампањата на МРТ за секуална ориентација Говор на омраза во врска со кампањата на МРТ за секуална ориентација
Опис
На Македонска Радио Телевизија се прикажува едукативна кампања за сексуална ориентација со ЛГБТ прашања.
За истата на социјалните мрежи кружат коментари кои шират говот на омраза кон ЛГБТ заедницата
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0