Верифицирано

Твитер коментар со говор на омраза во однос на Формула 1.

17:09 Apr 18 2021 Скопје

Твитер коментар со говор на омраза во однос на Формула 1.
Опис
Твитер коментар со говор на омраза во однос на Формула 1, каде коментаторот смета дека не смее да се дозволи „цигани“ да се натпреваруваат во тркачкото натпреварување.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0