Верифицирано

Говор на омраза на твитер во однос на пеењето на оџата во Скопје.

16:32 May 5 2021 Скопје

Говор на омраза на твитер во однос на пеењето на оџата во Скопје. Говор на омраза на твитер во однос на пеењето на оџата во Скопје. Говор на омраза на твитер во однос на пеењето на оџата во Скопје.
Опис
Говор на омраза на твитер во однос на пеењето на оџата во Скопје, споредувајќи го пеењето со претплатништво на терористиќката организација ИСИС, како и иницирајќи друг говор на омраза кон албанското население во државата.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0