Верифицирано

Говор на омраза на твитер во врска со бомардирањето во Палестина.

11:24 May 12 2021 Скопје

Говор на омраза на твитер во врска со бомардирањето во Палестина. Говор на омраза на твитер во врска со бомардирањето во Палестина.
Опис
Говор на омраза на твитер во врска со бомардирањето во Палестина, ширејќи говор на омраза кон припадниците на ромската заедница, еврејската и афроамериканската.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0