Верифицирано

Во Смрдсм се насобрани сите курви и педери

19:05 May 1 2023 Скопје

Опис
На ден 01.05.2023, во 19:05 часот, регистрирано е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, род и пол и политичка припадност од твитер профилот @Effo_Antivirus. Во твитот на авторот пишува „На власт се курвите, затоа! Во Смрдсм се насобрани сите курви и педери, не се ни кријат веќе.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0