Верифицирано

"Дојде Живот! Шипците ќе имаат без пари струја и гратис 0 ДОЛГОВИ!!! "-Говор на омраза поради етничка припадност

18:56 Feb 6 2019 Скопје

Опис
На ден 06.02.2019 (Среда), забележан е говор на омраа поради етничка припадност во Фејсбук групата "Националистичка Македонија". Објавата каде што е забележан говорот на омраза гласи:"Дојде Живот! Шипците ќе имаат без пари струја и гратис 0 ДОЛГОВИ!!! А ние ќе си работиме за 10000 илјади и пак ќе плаќаме струја и ПАК ЌЕ ИМАМЕ ДОЛГОВИ!!!". Говор на омраза по ист основ се забележува и во коментар под објавата oставен од страна на Marika Dzekova. Коментарот гласи:"Siptarite neka se selat vo siptarija i tamu neka koristat sve besplatno gratis vo Makedonoja se plaka sve i toa znaci za site gragani sto ziveat vo republika Makedonija".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0