Верифицирано

"Како ова говорот на омраза од шиптарите на моите два последни поста?!Или кон мене е оправдано, а?Двојните аршини како?"-Говор на омраза поради етничка припадност од страна на Миленко Неделковски.

18:55 Feb 14 2019 Скопје

Опис
На ден 14.02.2019 (Четврток), на Фејсбук профилот на новинарот Миленко Неделковски забележана е објава со говор на омраза поради етничка припадност која гласи:"Како ова говорот на омраза од шиптарите на моите два последни поста?!Или кон мене е оправдано, а?Двојните аршини како?". Објавата на новинарот е поттикната и е реакција на вербалните напади и многубројните критики од страна на Фејсбук корисници поради претходните негови статуси каде што исто така е забележан говор на омраза по ист основ и таа негова објава се однесува на сообраќајната незгода која се случи на 13.02.2019 (среда) на автопатот Скопје-Гостивар.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0