Верифицирано

Северен кепец ќе создава заедничко опшество за шиптари и македонци

17:32 Dec 23 2020 Скопје

Северен кепец ќе создава заедничко опшество за шиптари и македонци
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter, од страна на твитер профилот Izgleda ke vrne (@izgledakevrne), кој во свој твит споделил вест од фејсбук профилот на министерката Царовска, поврзан со некој работен состанок со директорот на Агенцијата за примена на јазикот во РСМ, па додава: „Северниов кепец, сам со себе не може да живее, ама нам ќе ни создавала заедничко општество за шиптари и македонци без преведувачи.“, со што шири говор на омраза врз политичка и етничка припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0