Верифицирано

Северџанско предавничко копиле да цкрне

09:18 Dec 25 2020 Скопје

Северџанско предавничко копиле да цкрне
Опис
Нотиран е говор на омраза на социјалната мрежа @Twitter, од страна на твитер профилот Jordan Gruev (@MAKEDONIKA1), кој споделувајќи вест од интернет портал за хоспитализацијата на професорот Фрчковски, напишал: „Ќе се молиме непреќинато југословенското и северџанско предавничко копиле да цкрне. Ако цркне ќе организирам слава и ќе частам.“ Со оваа шири говор на омраза врз основа на политичка припадност.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер
Пријавивте ли во полиција?: да

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0