Верифицирано

“Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм

12:15 Dec 19 2018 Скопје

“Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм “Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм “Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм “Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм “Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм “Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм “Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм “Карање со цигари а.к.а. Роми во инбокс”-Говор на омраза поради етничка припадност и поради социјално потекло на Инстаграм
Опис
На ден 19.12.2018 (среда) на социјалната мрежа Инстаграм од профил под името “makedonski_meminja”, забележан е говор на омраза кон Ромите, односно говор на омраза поради етничка припадност и социјално потекло. Коментарите на профилот македонски мемиња гласат:”избањај се брат”; “А.Г. зошо како циганите носиш адидас и најк?”; “Се да им ебам на циганите во пичка,ем смрдите ем крадете, да не сте нескафе две во едно”; “кога некој ќе каже циган е исто со ром”; “циган ром или ѓуптин”; “кој сок му е омилен ма циган? -оној од 2 литра.”
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Инстаграм

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Белви

15:10 Mar 31, 2024

Скопје, 0 Kms

Гнасни педери гнасотија невидена

23:56 Aug 08, 2023

Скопје, 0 Kms

Изјава на Касами

18:37 Aug 13, 2023

Скопје, 0 Kms

Тема на денотсо Моника Зајкова

21:05 Jul 01, 2023

Скопје, 0 Kms