Верифицирано

Миленко за Кабранов и заднината на ситуацијата

17:37 Apr 2 2014 Фејсбук

Миленко за Кабранов и заднината на ситуацијата Миленко за Кабранов и заднината на ситуацијата Миленко за Кабранов и заднината на ситуацијата
Опис
Миленко Неделковски на својата Фејсбук страна реагираше на интервју на Ацо Кабранов, упатувајќи навреди од типот на „Ова СУШТЕСТВО ќе зборува кој е избањат???!!! Смрад НАШМРКАН.“
Околу настанот се крена врева поради искористувањето на буквалниот превод на терминот „unwashed masses“, кој беше буквално преведен како „неизбањата маса“, а значењето на изразот е „неинформирана група луѓе“. Настанот доби и партиски аспект, со што се отвори бришен простор за говор на омраза по повеќе основи.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Тодор Петров за Црвенковски

21:45 Mar 04, 2014

Фејсбук, 0 Kms

Фотомонтажа на Фејсбук

22:47 Feb 16, 2014

Фејсбук, 0.28 Kms

Говор на омраза - жени

13:46 Mar 12, 2014

urbancult.mk, 0.28 Kms

За студентските домови

12:00 Mar 16, 2014

Фејсбук, 0.28 Kms